Ik stel mij even voor

Naamloos-123

Ik ben Chantal Scholten. Dieren waren al vroeg erg belangrijk in mijn leven. Als kind was ik elke dag na school te vinden op een kinderboerderij. Hier deed ik jarenlang vrijwilligerswerk. Ik wist nog niet goed wat voor werk ik later wilde gaan doen maar één ding was zeker: dieren waren mijn passie, dus daar wilde ik mee werken.

In 2000 ben ik begonnen met een opleiding dierverzorging. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij een hondenuitlaatservice. Al snel wist ik dat dit mijn droombaan was. Sinds 1 juni 2003 heb ik daarom zelf een hondenuitlaatservice.

Omdat ik in de perfecte omstandigheden verkeerde om een hond te hebben, duurde het niet lang voordat ik mijn eerste hond nam. Dat was Kiwi! Zij is nu mijn trouwe bijrijdster, die altijd naast mij ligt, en de directrice van het bedrijf.

 

Inmiddels heb ik vijf honden:

KiwiKiwi, al ruim 15 jaar mijn beste maatje.

Naamloos-1nn,jlPeach, een heel lief prinsesje uit Spanje.

Naamloos-15545Druif, mijn lekkere lobbes.

MiniKrûska (Peer), een heerlijk boefje uit Bosnië.

Naamloos-1588 Jabuka (Appel), een energiek en altijd vrolijk hondje uit Kroatië.

 

Hondengedrag blijft mij steeds weer fascineren en ik volg nog regelmatig verschillende cursussen hierover. Samen met mijn vijf hondjes verzorg ik de uitlaatservice voor hondjes uit Arnhem-Noord en Malburgen. Ik geniet enorm van mijn werk. De hele tijd honden om mij heen, voor mij is er niks mooiers.

Naast mijn werk houd ik mij ook bezig met het opvangen van hondjes en het herplaatsen daarvan. Vaak gaat dit om hondjes die uit het buitenland komen en daar geen kans hebben om te overleven. Deze hondjes worden in het buitenland door een dierenarts nagekeken en geënt, en dan naar Nederland gebracht. Ik vang ze op, voed ze op en zoek dan een goed huis voor deze hondjes. Uiteraard is het afscheid nemen altijd erg zwaar maar ondanks dat is het heel leuk en vooral dankbaar werk. 

In mijn vrije tijd wandel ik graag lange stukken met mijn honden en ik houd enorm van foto’s maken van dieren. 

Behalve mijn honden heb ik ook nog twee katjes. Toen ik eens bij de McDonald’s een McFlurry wilde gaan halen, zag ik een klein zwerfkatje. Met veel geduld én hamburgers hebben we haar te pakken gekregen. Dus in plaats van met ijs kwam ik met een kitten thuis. Veel leuker natuurlijk! Flurry is nu zo’n lieve kat geworden dat het bijna niet te geloven is hoe bang zij toen was.
Omdat ik niet wilde dat Flurry de hele dag alleen was, heb ik een kitten erbij gehaald. Dat werd Sundae: een klein boefje dat nergens bang voor is. Samen zijn ze echte vriendjes geworden. En natuurlijk zijn ze allebei enorm gek op honden.

14677996_10210471206154846_1109102728_o